VOETBALVERENIGING IRENE'58 DEN HOUT
Help, we hebben vrijwilligers nodig!

Beste leden, jeugdleden en ouders,

Een voetbalclub kan niet bestaan zonder vrijwilligers. Ook v.v.Irene’58 niet. Helaas merken we dat er steeds minder vrijwilligers actief zijn bij onze club. Dit betekent dat we sommige taken niet kunnen uitvoeren, maar nog belangrijker: de vrijwilligers die we wel hebben, moeten we beschermen. Ze zijn heel actief en doen heel veel voor de club, maar zij kunnen niet alles doen. Ook voor hen is er een grens. We hebben echt meer vrijwilligers nodig, anders kan de club niet blijven draaien.

Hulp nodig!

Daarom sturen we deze brief, omdat we jullie hulp nu nodig hebben. We hebben vrijwilligers nodig bij Irene’58! Met een club van 300 leden moet het haalbaar zijn om de huidige, actieve vrijwilligers te ontlasten en ondersteunen, en ook taken op te pakken waar nu geen tijd of ruimte voor is. Het kan niet doorgaan zoals het nu gaat. Met z’n allen kunnen we veel werk verzetten voor en bij Irene’58. En vergeet ook niet; als onze vaste vrijwilligers te veel werk hebben en het niet meer aan kunnen, dan ligt alles stil en hebben we pas echt een probleem.

In onze nieuwsbrief hebben we al meerdere keren aangegeven dat we op zoek zijn naar vrijwilligers, en ook specifiek voor welke taken. Helaas krijgen we hier geen reacties op. Geen tijd, veel te druk, kan ik niet, ik werk de hele week, is wat we veel horen. Onze huidige vrijwilligers doen hun vrijwilligerswerk voor de club ook naast hun werk en privéleven. Het doen van vrijwilligerswerk is natuurlijk voor iedereen een persoonlijke afweging, maar we willen jullie vragen niet te snel ‘nee’ te zeggen.

Verplicht vrijwilligerswerk

Bij veel clubs gaan ze over op het verplichten van vrijwilligerswerk. Zover zijn we bij Irene’58 nog niet, maar als er niets verandert, is dat misschien wel nodig. Al doen we dat natuurlijk liever niet.

Wat kun jij betekenen voor onze club?

Omdat we deze maatregel liever niet nemen, en vrijwilligerswerk ook echt vrijwillig willen laten zijn, sturen we eerst deze brief. We willen iedereen vragen om eens na te denken over waarbij je de club kunt ondersteunen. En dat kan iedereen, als ouder van een voetballende zoon of dochter, als je zelf lid bent, of opa’s, oma’s, noem maar op. Bij welke vrijwilligerstaak kun je onze club, jouw club, helpen? Of wie in jouw omgeving wil en kan ons helpen? Elke taak, hoe groot of hoe klein, is van harte welkom. Een uurtje helpen is ook al vrijwilligerswerk en kan ontzettend veel waard zijn! En nogmaals, denk hierbij ook aan onze huidige vrijwilligers, die nu ontzettend veel taken uitvoeren, ook naast hun werk, en het bijna niet meer aan kunnen. Als we hen kunnen ontlasten wordt het voor iedereen een beetje fijner, en zijn we uiteindelijk allemaal gelukkig met hoe het gaat.

Hoge nood

De nood is hoog. We kunnen niet langer wachten met een oplossing. Daarom vragen we alle leden om dit formulier ingevuld in te leveren in de kantine. Op dit punt gaan we nog niet over op verplicht vrijwilligerswerk, maar we verplichten wel iedereen om erover na te denken en ons te laten weten wat je wel of niet kunt doen voor de club. We ontvangen je reactie graag, net als de contributie, uiterlijk 31 oktober 2020.

Heb je aanvullende opmerkingen of ideeën? Dan kun je altijd mailen naar: hoofdbestuur@irene58.nl
PDF Voorkant
PDF Achterkant (inschrijfformulier)